Att köpa och äga en katt

Går du i tankarna att köpa katt? Då har du kommit rätt! Men det finns en del att fundera över innan man fattar beslutet och köper en katt. Katten är ett fantastiskt, självständigt och intelligent djur samtidigt är den beroende av sin familj för att få vård, omsorg och kärlek. 

Tänk på att en katt lever i många år, den lilla kattungen kan - om den får vara frisk, leva i över 15 år. Det ska finnas tid och ekonomisk möjlighet att ha katt. En katt behöver tillsyn minst två gånger om dagen.

Hos Sverak kan du köpa boken "Att ha katt" som ger mycket bra info till dig som inte haft katt förut. 

När kattungarna lämnar SE* Djupsjöns är de chippade, veterinärbesiktigade, vaccinerade två gånger, väl socialiserade och rumsrena samt försäkrade med en kattungeförsäkring i Agria. Denna försäkring får man gärna ta över som ny ägare men man kan naturligtvis också välja ett annat försäkringsbolag om man önskar det. Med kattungen får man också ett litet kattungepaket och naturligtvis kattens stamtavla och ett överlåtelseavtal. Tillsammans gör vi ägarbytet via Sveraks hemsida på plats här när katten hämtas och vi kan också assistera dig med registrering hos Jordsbruksverket samtidigt (40:-).

SE* Djupsjöns följer Sveraks uppfödarregler och låter inte kattungarna flytta ifrån sin mamma förrän vid tidigast 14 veckors ålder. Detta för att både ni och kattungen ska få en så bra start som möjligt i det nya gemensamma livet! 

Tips på vad som är bra att ha hemma när man kommer hem med sin nya lilla kattunge.

Och sist men inte minst - glöm inte registrera din katt!

Priset för våra kattungar är 14.000:- när de säljs till sällskap och för utställning. Tingningsavgiften är 20%, dvs 2.800:- och återbetalas ej vid ånger. 

SE* Djupsjöns drivs för närvarande av mig, Ulrika Andersson Rosén, som en hobbyverksamhet, men vi kommer under våren att söka tillstånd från Länsstyrelsen för att flytta över verksamheten till vårt företag "Självfallet Hållbar Handel i Uppland AB" som förutom katteriet också arbetar med secondhand och egenproducerade varor för att bidra till en cirkulär ekonomi och en mer hållbar framtid för oss alla.