https://www.sjalvfallethallbart.se/om-oss/

Självfallet Hållbar Handel i Uppland AB

— SMART SHOPPING FÖR EN HÅLLBAR FRAMTID —

Företaget är ett familjeföretag som grundades i slutet av 2023 och vill med sin verksamhet bidra till ett mer hållbart samhälle både ur ekonomiskt, ekologiskt samt socialt hänseende. Att kunna bidra till en hållbar utveckling genom en mer återhållsam användning av jordens resurser är företagets mål och att återbruka istället för att köpa nytt är ledord i vår verksamhet.

 Huvudverksamheten drivs i Uppland med både butik, webbshop, uthyrning, katteri och administration. Delar av verksamheten, viss odling, hantering av ved, träsnideri, lager och transporter sköts från Grängesberg i Dalarna. 

För att bidra till ekonomisk och ekologisk hållbarhet driver företaget sin secondhand verksamhet med fokus på att ta tillvara på och återbruka produkter inom många olika områden. För att bidra till ett mer socialt hållbart samhälle skänker företaget 10% av sin vinst till välgörenhet med lokal fokus.

Är du intresserad av att lämna in saker du inte längre använder till oss går alltså en del av försäljningsintäkten till välgörenhet. En del varor kommer också att skänkas bort direkt till behövande. 

Inlämning kan ske i vår butik i Uppsala under ordinarie öppettider. Vill du lämna varor i Örsundsbro hör gärna av dig till 070-601 28 80 så att vi kan komma överens om en lämplig tid.

Har du ett större parti varor är du välkommen att kontakta oss för att se om vi, efter värdering, kan köpa varorna alternativt om du vill skänka ett större parti varor så kan vi bistå med transport/hämtning inom Uppland/Dalarna/Västmanland och Stockholms län.

Vi tar inte emot varor för följsäljning mot kommission - utan hör istället av dig till oss vid intresse så ser vi om vi vill köpa in det du inte längre behöver och ger dig ett prisförslag efter värdering. 

Företaget har också en egen odling av grönsaksplantor, odlingen sker delvis i Örsundsbro och delvis i Grängesberg. Plantor kommer finnas tillgängliga att köpa i butik under maj 2024 och fröer beräknas kunna köpas i butik och beställas via webbshoppen från och med oktober/november 2024. Även odlingen sker med ett ekologiskt hållbarhetsfokus och företaget hoppas på att bidra till ett ökat intresse för odling av egna grönsaker och därmed, i det lilla, bidra till en ökad självförsörjning i samhället. 

Ytterligare verksamhetsområden är försäljning av kapad ved från egen skog som kan både köpas i butik och beställas via hemsidan. Katteriet kommer under våren 2024 flyttas över från privat regi till en verksamhet inom ramen för företaget.

På sikt kommer Självfallet Hållbart också kunna erbjuda tillverkning av träsnideriprodukter, både till privata kunder men också till företag som vill ge en speciell gåva eller julklapp till sina anställda. Mer information om detta kommer under hösten 2024.

Välkommen att kontakta oss om ni har frågor kring vår verksamhet!

Ulrika Andersson Rosén

 Ägare & VD

ulrika.a.rosen@sjalvfallethallbart.se

Källfallet, Grängesberg
Källfallet, Grängesberg
https://www.sjalvfallethallbart.se/om-oss/