Second Hand & bolagets hållbarhetsarbete

WEBBSHOPPEN ÖPPNAR DEN 1:E JUNI
WEBBSHOPPEN ÖPPNAR DEN 1:E JUNI

Självfallet Hållbar Handel är ett familjeföretag som grundades i slutet av 2023 och vill med sin verksamhet bidra till ett mer hållbart samhälle både ur ekonomiskt, ekologiskt samt socialt hänseende. Att kunna bidra till en hållbar utveckling genom en mer återhållsam användning av jordens resurser är företagets mål och att återbruka istället för att köpa nytt är ledord i vår verksamhet.

Huvudverksamheten drivs i Uppland med både butik, webbshop, uthyrning, katteri och administration. Delar av verksamheten, viss odling, hantering av ved, träsnideri, lager och transporter sköts från Grängesberg i Dalarna.

För att bidra till ekonomisk och ekologisk hållbarhet driver företaget sin secondhand verksamhet med fokus på att ta tillvara på och återbruka produkter inom många olika områden. För att bidra till ett mer socialt hållbart samhälle skänker företaget 10% av sin vinst till välgörenhet med lokal fokus.

Är du intresserad av att lämna in saker du inte längre använder till oss går alltså en del av försäljningsintäkten till välgörenhet. En del varor kommer också att skänkas bort direkt till behövande.

Inlämning kan ske i vår butik i Uppsala under ordinarie öppettider.

Har du ett större parti varor är du välkommen att kontakta oss för att se om vi, efter värdering, kan köpa varorna alternativt om du vill skänka ett större parti varor så kan vi bistå med transport/hämtning inom Uppland/Dalarna/Västmanland och Stockholms län, vi samordnar då transport så att upphämtning kan ske på ett flertal ställen under samma rutt för att säkerställa att antalet transporter minimeras.  

Vi tar inte emot varor för följsäljning mot kommission - utan hör istället av dig till oss vid intresse så ser vi om vi vill köpa in det du inte längre behöver och ger dig ett prisförslag efter värdering.